Čišćenje kućnih uređaja: lako, brzo i prijatno

Očistite frižider za 5 minuta

Neke od namirnica koje držimo u frižideru, uključujući voće i povrće, se jedu sirove i neoljuštene. Kako bi frižider ostao čist a hrana sveža, moramo čistiti frižider makar jednom mesečno.

NoFrost tehnologija čini ovo lakšim jer ne moramo trošiti vreme i energiju odmrzavajući uređaj: hladan vazduh se jednako raspoređuje kako se led i inje ne bi skupljali na zidovima. Najbolje je koristiti prirodna sredstva za čišćenje, kao što je mešavina 1:1 vode i sirćeta, ili sode bikarbone. Samo pospite malo na sunđer, očistite zidove frižidera a zatim ih prebrišite vlažnom krpom.

Blistavo čista rerna

Da li se vaša rerna oseća na zagorelu hranu umesto da ima prijatan miris kolača? Ima nekoliko načine da ona ostane savršeno čista. Najlakši je pirolitičko čišćenje rerne, gde se ona sama čisti na temperaturi od 490°C tako što ostaci hrane iz svakog ugla rerne doslovno izgore.

Drugi način je Aqualitic System, gde možete sipati malo vode na dno rerne i podesiti program s visokom temperaturom kako bi zagoreli ostaci hrane i masnoće omekšali i lako se obrisali krpom. Za čišćenje masnih plehova i grila, pokvasite ih vodom i obilno poprskajte sodom bikarbonom. Sačekajte 15-20 minuta i obrišite mokrim sunđerom.

Ploče

Čišćenje keramičkih i indukcijskih ploča je veoma lako: poprskajte površinu specijalnim sredstvom i osušite. Ploče na gas se malo teže čiste, jer treba ukloniti izgorele i masne ostatke sa gorionika i držača za šerpe od livenog gvožđa. Sa oblikom gorionika i ergonomskim držačima za šerpe koje poseduju Hansa grejne ploče, ovaj zadatak je prilično jednostavan.

Preporučeni proizvodi