Bezbednost u kuhinji

Istraživanje kuhinje je velika avantura za decu. Čim mogu da stoje, oni počinju da ispituju okolo, tragajući u kuhinjskim elementima i fiokama za blagom. Kriju se ispod stolova i zaviruju u svaki ćošak. Sve izgleda tako uzbudljivo! A kućni uređaji su nešto što ih najviše interesuje. Kako možemo osigurati maksimalnu bezbednost za našu decu? 


Vrelo, vrelije, najvrelije!

Ploče i rerne izazivaju najviše brige. Deca se mogu opeći ili uključiti uređaj dok vi ne gledate. Kod ploča na gas, postoji dodatni rizik od curenja gasa ukoliko se plamen ugasi zbog promaje, na primer. Na sreću, Hansa uređaji poseduju bezbednosne ventile za gas.


Bezbedno kuvanje

Indukcijska ploča je jedno od najbezbednijih rešenja za kuhinju, posebno ako imate decu. Ploča zagreva samo precizno mesto gde je postavljena šerpa što značajno smanjuje rizik od opekotina dece. Hansa ploče imaju i opciju Child Lock. Nakon što zaključamo ploču putem komandne table na dodir, deca više neće moći da je upale ili da promene zadate parametre. Glavni rizik kod ploča na gas jeste slučajno gašenje plamena.

Pro Baby System

Da bi se izbegao rizik od opekotina kod dece, Hansa rerne imaju dodatnu bezbednosnu karakteristiku. Door lock (zaključavanje rerne) sprečava decu da otvore rernu dok se ona koristi. Ne moramo brinuti ni kada deca dodiruju vruću rernu jer I-cool front sistem sprečava da se staklo na vratima rerne zagreje više od 35°C. Ovo je moguće zahvaljujući specijalnom dizajnu ventilatora i većem broju stakala na vratima rerne.

Dodatni bezbednosni elementi zastupljeni kod Hansa uređaja osiguravaju laku upotrebu i miran san. Dok se naša deca igraju okolo, jedino o čemu mi treba da brinemo jeste da nam ne zagori hrana.